dinsdag 15 november 2011

EU wil slechte wet voor veetransport niet wijzigen

De Europese Commissie heeft een langverwacht rapport gepubliceerd over verre veetransporten. Daarin stelt zij voor dat de wet beter gehandhaafd en gecontroleerd moet worden. Verbetering van de wet -die toestaat dat dieren kriskras door Europa vervoerd worden- vindt ze echter niet nodig.

Al jarenlang blijkt herhaaldelijk dat verre veetransporten voor veel dierenleed zorgen. Dieren krijgen vaak onvoldoende rust, voer of drinken en de toegestane reistijden worden vaak overschreden. Compassion in World Farming pleit daarom voor een maximumduur van alle veetransporten van 8 uur. Alleen zo kan het dierenleed als gevolg van verre transporten worden teruggedrongen. 'Alléén maar betere controle en handhaving is onvoldoende', aldus Geert Laugs van Compassion in World Farming Nederland in een reactie.

Wil je iets doen tegen verre transporten?
Teken dan de petitie op www.8hours.eu. Daar kun je ook een handtekeningenlijst downloaden om op school, op je werk of bij vrienden en kennissen handtekeningen te verzamelen.

8hours heeft al meer dan 900.000 handtekeningen verzamelt en is hard op weg haar doel - 1 miljoen handtekeningen in januari 2012 - te realiseren! Wij wensen hen veel succes!