maandag 8 maart 2010

Nieuw: weblog over het wonderlijke leven van dieren
Varkens begrijpen de werking van spiegels, papegaaien kunnen bewegen op de maat van muziek en paarden herkennen mensengezichten op foto's. Het zijn een paar voorbeelden van opmerkelijke dierenverhalen die je kunt lezen op dierenlevens.nl, een nieuw weblog dat sinds 1 maart online is.

In dierenlevens.nl presenteert Compassion in World Farming twee maal per maand een verhaal over het wonderlijke leven van de dieren met wie we onze planeet delen. Al die verhalen laten zien dat mens en dier veel dichter bij elkaar staan dan lang werd gedacht, want net als mensen hebben dieren gevoel, kunnen ze pijn ervaren en bang of vrolijk zijn. Net als mensen willen ze voor hun jongen zorgen en zijn ze zich bewust van veranderingen in hun omgeving. Voorbeelden daarvan zijn er genoeg. Denk maar aan de hond die blij met zijn staart kwispelt als zijn baasje thuis komt of kijk maar eens naar merels, die een nest bouwen voor hun jongen en af en aan vliegen met voedsel voor hun pasgeboren kroost. Maar ook de wetenschap erkent dat dieren gevoel hebben en levert steeds meer bewijzen voor wat dieren allemaal kunnen. Wist je dat kippen kunnen leren door naar televisiebeelden te kijken, dat ze in een groep tot 80 individuele soortgenoten kunnen onderscheiden en dat ze met elkaar 'praten' via zo'n 30 verschillende 'geluiden'?

Dierenlevens.nl is een uitgave van Compassion in World Farming (CIWF), de internationale organisatie die opkomt voor het welzijn van landbouwdieren. Met dit nieuwe weblog hoopt CIWF bij te dragen aan een beter begrip voor de natuurlijke behoeften van dieren en natuurlijk vooral aan wereld waar dieren worden behandeld met compassie en respect.