maandag 10 januari 2011

Protest tegen levend begraven van varkens

Uit Zuid Korea komen verontrustende berichten over het levend begraven van mogelijk honderdduizenden varkens, na de uitbraak van Mond- en Klauwzeer (MKZ). Compassion in World Farming start vandaag een E-mail-actie om de Koreaanse regering te vragen direct te stoppen met deze wrede praktijken, die in strijd zijn met de richtlijnen van de OIE, de wereldorganisatie voor diergezondheid. De e-mailactie is te vinden op onze website.


MKZ brak eind november 2010 uit in Korea. Inmiddels zijn meer dan 100 bedrijven besmet en zijn al meer dan 1,3 miljoen dieren gedood en begraven. Volgens de OIE is het eind van de massaslachting nog niet in zicht. Mogelijk wacht nog 1 miljoen dieren hetzelfde lot.

Compassion in World Farming pleit voor vaccinatie als middel om de verspreiding van zeer besmettelijke dierziekten als MKZ tegen te gaan. Wanneer het, om welke reden dan ook, toch onontkoombaar is om dieren te doden, moet dat strikt volgens de richtlijnen die de OIE hiervoor heeft opgesteld gebeuren. Deze houden in dat alleen methoden mogen worden gebruikt die direct de dood of verlies van bewustzijn tot gevolg hebben.