dinsdag 6 maart 2012

Ramp op zee: meer dan 2500 dieren doodCompassion in World Farming ontvangt alarmerende berichten over een grote ramp in de Rode Zee. Duizenden dieren zijn al gestorven tijdens een zeetransport naar Egypte.

Het onlangs tot veeschip omgebouwde vrachtschip Gracia Del Mar vaart met vee van Brazilië naar Egypte. Volgens de berichten zou een van de motoren van het schip kapot zijn, waardoor de ventilatie niet meer werkt en veel dieren sterven. Naar schatting zijn al meer dan 2750 koeien dood en de situatie verslechtert elk uur.

Vanwege het grote aantal dode en stervende dieren weigeren havens in Egypte en andere landen het schip de toegang. De overlevende dieren hebben echter dringend veterinaire zorg nodig, al is het maar om hen -indien nodig- op een humane manier te laten inslapen.

Volgens de richtlijnen van de OIE (de wereldorganisatie voor diergezondheid) zijn Brazilië en Egypte als land van herkomst en bestemming verplicht voor het welzijn van de dieren te zorgen. Zij moeten daarom dringend actie ondernemen om een eind te maken aan deze vreselijke situatie.

Doe mee