woensdag 23 januari 2013

Nieuwe film: Stop EU vee-export!


Onlangs volgden en filmden onderzoekers veewagens met levende dieren die op weg waren van Europa naar Turkije. De beelden die de onderzoekers van Compassion in World Farming (CIWF), Eyes on Animals en Animal Welfare Foundation maakten zijn zeer schokkend: Overvolle veewagens, zeer lange reistijden en lang oponthoud op de grens tussen Europa en Turkije leidden tot honger, uitdroging, verwondingen en zelfs de dood.

Waarschuwing: deze film bevat zeer schokkende beelden.

De feiten liegen niet
Elk jaar worden vanuit de Europese Unie 700.000 schapen en runderen vervoerd naar Turkije. Honderdduizenden dieren gaan naar landen in het Midden-Oosten, Rusland en Noord-Afrika. Bij aankomst worden ze geslacht onder omstandigheden die in Europa illegaal zijn.

Onze onderzoekers waren ooggetuige toen een veewagen vol  stieren zes dagen vast stond op de Turkse grens, alleen omdat de papieren niet in orde waren. De stieren hadden al een reis van 2.600 kilometer achter de rug en moesten nog eens 2000 kilometer verder reizen, om uiteindelijk geslacht te worden in Irak!

CIWF beschikt over informatie dat zelfs levende dieren worden vervoerd van Ierland naar Kazachstan, een reis van ongeveer 7000 km. Deze afschuwelijk lange reizen moeten voor eens en altijd gestopt worden en vervangen door een handel in bevroren of gekoeld vlees.  

Help deze wrede handel te stoppen!

Doe mee, vraag commissaris Borg onze film te bekijken en direct een einde te maken aan de export van levende dieren vanuit de EU!

Help de dieren, mail Commissaris Borg nu!